Gençlik Katılımı

Gençlerin Katılımı Nedir?

Kasım18•Katılım insanların kendi yaşam alanlarına ilişkin kararlarda, işlem ve eylemlerde etkileşimli özne olmasıdır. Gençlerin katılımı ise öznenin genç olmasıdır.Gençlerle ilgili tüm konularda kararların başkaları tarafından değil kendileri tarafından verilmesidir. Gençlerin sadece kendileriyle ilgili değil toplumsal yaşamın her alanında verilen kararlarda somut bir söz hakının olması demektir. Herkesin eşit bir şekilde bilgiye, kendi gelişimini sağlayacak her bir araca, sağlık-eğitim gibi haklarına adaletli bir şekilde ulaşmasını sağlamak veKATILIMCI, üretken, girişimcisöz sahibi, hakkını arayan bir gençliğin oluşmasıdır…

Gençlerin Katılımının Sonuçları

Gençlerin katılımı aşağıdakileri sağlayabilir:

§ Gençler arasında bilgi paylaşım ağları yaratarak, ortak bir anlayış zemini oluşturarak, kamu- özel sektör dayanışmasını teşvik ederek, ve hatta bazen gençlik içindeki gerilimleri azaltarak, milli yoksulluğun azaltılması ve gelişme stratejileri ve reformlar için kamuoyunda uzlaşma ve yerel sahiplenme sağlamak.

§ Özellikle fakir ve marjinal genç nüfus için olmak üzere gençliğin ihtiyaçlarını ve endişelerini dile getirmesini sağlamak ve görüşlerinin politikalar ve kararlarda dikkate alınmasını sağlamak.

§ Yerel bilgi sağlayarak, potansiyel riskleri belirleyerek, desteği hedefleyerek, ve etki sahasını özellikle topluluk seviyesinde genişleterek, gençliğe yönelik gelişim programlarının etkisini güçlendirmek ve artırmak;

§ Gençliğin ihtiyaçları ile ilgili olarak, hem yerel hem de global düzeyde gelişim yolundaki zorluklara yenilikçi çözümler ve fikirler getirmek.

Küçük Hibeler Programı

Küçük Hibeler Programı, Dünya Bankası ülke ofisleri yoluyla yönetilen küçük hibeler sağlayarak genç vatandaşların katılımı ile ilgili faaliyetleri, desteklemektedir.

Küçük Hibeler Programı, gençleri yetkinleştiren ve kalkınma sonuçlarını geliştirmeye ve etkilemeye yönelik girişimlerde bulunmalarını sağlayan faaliyetleri desteklemektedir. Faaliyetler katılım ve hesap verebilirlik ile ilgili mekanizmaları güçlendirmektedir. Faaliyetler aynı zamanda kamu sektörü, diğer sivil toplum kuruluşları ve özel sektör ile ortaklıkları da güçlendirmektedir.